GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések

 1. Mely beltéri parkolókban vehető igénybe az új szolgáltatás?

  Az elérhető beltéri parkolók köre folyamatosan bővül, azokról kérjük, érdeklődjön mobilszolgáltatója honlapján, vagy a www.mobilparkolas.hu oldalon.

  • MOM Park
  • Corvin Plaza
  • Debrecen:
   • Kölcsey
   • Ítélő/Bíróság
   • Halköz Üzletház
  • Mátyás tér VIII. kerület Józsefváros
  • Budai Vár- védett övezet
  Ugrás a lap tetejére

 2. Kik vehetik igénybe a szolgáltatást?

  A három mobilszolgáltató ügyfelei az alábbiak szerint. Telenor és T-Mobile előfizetők: Kártyás előfizetők esetében a MobilParkolás szolgáltatás igénybevételéhez elegendő Univerzális egyenlegre van szükség. Számlás előfizetők esetében a MobilParkolás igénybevételéhez elegendő mobilvásárlási havi keret, és/vagy elegendő Univerzális egyenleg szükséges. Az Univerzális egyenleg többek között bankautomatánál, internet- és telebankon, valamint a mobilszolgáltatói üzletekben tölthető fel. Vodafone előfizetők: Havidíjas előfizetők mobilszámlájuk terhére vehetik igénybe a szolgáltatást, melynek ellenértékét havi számlájukban utólagos fizetéssel tudják rendezni. Feltöltő kártyás ügyfelek a rendelkezésükre álló egyenlegük erejéig vehetik igénybe a szolgáltatást. A szolgáltatás a Mobil Vásárlás feltételei szerint vehető igénybe.

  Ugrás a lap tetejére

 3. A Beltéri MobilParkolás ugyanúgy működik, mint ahogy eddig is működött az utcákon a mobilos parkolás?

  Nem. Az új szolgáltatás hasonló, de nem összetévesztendő a Kültéri MobilParkolás folyamatával, mivel nem a megszokott START-STOP elven működik. A Beltéri MobilParkolás esetén a díjfizetés egy összegben történik a parkoló elhagyását megelőzően! Fontos továbbá, hogy a Kültéri MobilParkolással ellentétben: - szükséges megerősítő sms is a vásárlás jóváhagyásához - a sikeres vásárlást követően 10-15 perc áll rendelkezésre, hogy autójával elhagyja a parkolóházat - MobilParkolással a garázsokban igénybe vehető kedvezményeket (pl. mozi, wellness, 1 óra ingyenesség) nem lehet érvényesíteni - csak sms-ben intézhető a parkolás, hanghívással nem - nincs lehetőség határozott idejű parkolásra

  Ugrás a lap tetejére

 4. Az így kifizetett parkolás díja ugyanannyi, mintha automatánál fizetnék készpénzzel?

  Az ilyen módon megvásárolt parkolás díja megegyezik az egyéb módon megvásárolható parkolási díjakkal. A parkolási díjon kívül fizetendő tranzakciós díjról, és a díjfizetés megkezdéséhez és jóváhagyásához szükséges két SMS díjáról a következő pontban találhat részletes információt.

  Ugrás a lap tetejére

 5. Milyen egyéb költségek vannak?

  Tranzakciónként a parkolási díjon felül 75 Ft tranzakciós díj és az ügyfél tarifacsomagja szerinti SMS díja kerül felszámításra.

  Ugrás a lap tetejére

 6. Miért jó ez nekem?

  A szolgáltatás előnyei: Egyszerűen igénybe vehető, nincsen előzetes regisztráció vagy havidíj. Nincs szükség aprópénzre. Kényelmes, mert nem kell odasétálni, illetve sorbanállni a parkolóautomatánál.

  Ugrás a lap tetejére

 7. Mi történik, ha véletlenül a rendszámomat küldöm el SMS-ben?

  A rendszer tájékoztatást küld SMS-ben a sikertelen tranzakcióról. A parkoló kártyájának azonosítóját/sorszámát szükséges pontosan megadnia az SMS-ben.

  Ugrás a lap tetejére

 8. Mit jelent az azonosító?

  Behajtáskor a sorompónál húzott parkolókártyán található azonosítószám. A rendszer ez alapján azonosítja a parkolást.

  Ugrás a lap tetejére

 9. Hogyan azonosítanak engem és az autómat a parkolóházban?

  A Beltéri parkolók nagy részében rendszámfelismerő rendszer működik. Ebben az esetben jegykiadó automata a parkolókártyára rányomtatja a rendszámot, így a rendszer autónként tárolja az érkezési időpontokat. Amennyiben a rendszer nem ismeri fel a rendszámot, kérjük helyezze be a parkolókártyát a sorompónál lévő oszlop nyílásába. Azokban a garázsokban, ahol nincs rendszámfelismerő rendszer, ott a jegy maga az azonosító. Ebben az esetben kihajtáskor kérjük, hogy a jegyet mindenképp helyezze be a sorompónál lévő oszlop nyílásába, és a sorompó felnyitása után elhagyható a parkoló.

  Ugrás a lap tetejére

 10. Mi a MobilParkolás igénybevételének feltétele?

  A szolgáltatás előzetes regisztráció nélkül vehető igénybe! A díjfizetés sikeres elindításának feltétele, hogy Ön rendelkezzen a parkolási díj, a tranzakciós díj valamint a díjfizetés megkezdéséhez és jóváhagyásához szükséges két SMS elküldéséhez elegendő egyenleggel. A szolgáltatással kapcsolatos további részletekről a www.telenor.hu, a www.t-mobile.hu, illetve a www.vodafone.hu honlapokon, illetve a mobilszolgáltatók telefonos ügyfélszolgálatán érdeklődhet.

  Ugrás a lap tetejére

 11. Mi a teendő, ha elrontottam az azonosítószámot és úgy küldtem el a rendszernek az SMS-t?

  A rendszer tájékoztatást küld SMS-ben a sikertelen díjfizetésről. Ebben az esetben ellenőrizze ismét az adatokat és kísérelje meg újra a vásárlást

  Ugrás a lap tetejére

 12. Mi történik, ha kifizettem már SMS-sel a parkolási díjat, de még nem tudok elindulni? Lehet hosszabbítani?

  A díjfizetést követően az autósnak az üzemeltető által meghatározott türelmi idő áll rendelkezésére, hogy elhagyja a parkolót. Ha a bent tartózkodás ezt az időt meghaladja, akkor a parkolási díj számlálás újra indul. A türelmi idő túllépése esetén a már meglévő azonosító ismételt elküldésével tudja kifizetni a pluszban eltöltött időt, mely új tranzakciónak minősül.

  Ugrás a lap tetejére

 13. Amennyiben nincsen kiragasztva MobilParkolás szélvédő matrica az autómon, akkor is tudom használni a szolgáltatást?

  A Beltéri Mobilparkolás szolgáltatást a MobilParkolás szélvédő matrica felragasztása nélkül is tudja használni.

  Ugrás a lap tetejére

 14. Mi az univerzális egyenleg és hol tölthető fel?

  Az Univerzális egyenleg a T-Mobile és a Telenor esetében többek között meghatározott bankautomatáknál, internet- és telebankon, a mobilszolgáltatói üzletekben tölthető fel, valamint MobilFizetés szolgáltatáson keresztül is.

  Ugrás a lap tetejére

 15. Miben különbözik a szolgáltatás az EME meglévő szolgáltatásától?

  A mobilszolgáltatóknál regisztráció nélkül, azonnal parkolhat. Az EME szolgáltatásához az ügyfélnek külön szerződést kell kötnie az EME-vel, s az ott megnyitott folyószámlájának egyenlegére történhet a díjfizetés.

  Ugrás a lap tetejére

 16. Milyen gépjármű kategóriák esetén vehető igénybe a szolgáltatás?

  Személygépkocsi

  Ugrás a lap tetejére

 17. További információ

  A mobil szolgáltatók belföldi hálózaton belül díjmentesen hívható ügyfélszolgálati számán keresztül: Telenor: 1220, T-Mobile: 1430, Vodafone: 1270. A Telenor, a T-Mobile és a Vodafone honlapján. Szolgáltatók ügyfélszolgálati pontjain keresztül.

  Ugrás a lap tetejére

 18. SMS-sel és hívással is megvásárolhatom a parkolójegyet?

  A szolgáltatást kizárólag SMS-ben tudja igénybe venni.

  Ugrás a lap tetejére

 19. Fizetés után mennyi idő áll rendelkezésemre, hogy elhagyjam a garázst?

  Az úgynevezett türelmi időt minden üzemeltető külön határozza meg. Kérjük, hogy minden esetben tájékozódjon a helyszínen.

  Ugrás a lap tetejére